Legislacja
Food-Lex
Dodatki do żywności
i aromaty
Zanieczyszczenia
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
Trzymaj Formę !
22.11.2024:
Eksport mięsa wołowego do Tajlandii
21.11.2024:
AGRIFISH w Brukseli - ważne sprawy dla rolnictwa i rybołówstwa
21.11.2024:
Wyzwania sektora rolno-spożywczego
19.11.2024:
Projekt ustawy o zmianie ustawy o Funduszu Ochrony Rolnictwa oraz niektórych innych ustaw
19.11.2024:
Przewodnik po legislacji ESG
Kim jesteśmy
Działania
Kontakt
Jesteś tutaj:
strona główna
>
Stanowiska
>
Legislacja żywnościowa
>
PRAWO UNIJNE
2009
2008
2007
2006
2005
PRAWO UNIJNE
2006-11-22
Stanowisko PFPŻ dotyczące głosowania w Komitecie ENVI Parlamentu Europejskiego nad projektem raportu Frederique Ries w sprawie Zielonej Księgi “Promowanie zdrowego żywienia oraz aktywności fizycznej: Europejski wymiar problemu zapobiegania nadwadze, otyłości i chorobom przewlekłym”
2006-10-20
Stanowisko Stowarzyszenia „Polska Federacja Producentów Żywności” w sprawie poprawek do projektu dyrektywy 89/552/EEC Television without frontiers (TVWF)
2006-09-25
Stanowisko PFPŻ odnośnie dokumentu konsultacyjnego DG SANCO w sprawie ustalania maksymalnych i minimalnych ilości witamin i składników mineralnych w środkach spożywczych
2006-02-08
Priorytety PFPŻ odnośnie projektu rozporządzenia w sprawie oświadczeń żywieniowych i zdrowotnych dotyczących żywności (do celów drugiego czytania w Parlamencie Europejskim)
2005-08-30
Stanowisko Stowarzyszenia „Polska Federacja Producentów Żywności” odnośnie zmiany unijnych przepisów w zakresie znakowania żywności
2005-03-30
Stanowisko Stowarzyszenia “Polska Federacja Producentów Żywności” odnośnie projektu rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady UE w sprawie dodawania witamin, składników mineralnych i niektórych innych substancji do żywności
2005-03-20
Stanowisko Stowarzyszenia „Polska Federacja Producentów Żywności” w sprawie zmiany dyrektywy o towarach paczkowanych
2005-02-28
Stanowisko Stowarzyszenia “Polska Federacja Producentów Żywności odnośnie propozycji rozporządzenia w sprawie oświadczeń żywieniowych i zdrowotnych dotyczących produktów żywnościowych (COM(2003) 424 final)
2005-02-15
Stanowisko Stowarzyszenia „Polska Federacja Producentów Żywności” odnośnie ustanowienia najwyższych dopuszczalnych poziomów pozostałości pestycydów (NDP) zawartych w kakao
Członkowie PFPŻ ZP
Dołącz do nas!
2005 - 2024 © PFPZ ZP; Wszystkie prawa zastrzeżone
Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców
ul. Cybernetyki 19B, 02-677 Warszawa
Kontakt:
Telefon: +48 22 830 70 55
Fax: +48 22 830 70 56
Email: biuro@pfpz.pl
Zaprenumeruj biuletyn PFPŻ ZP
dalej
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w
Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie