Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Unia zwiększa budżet przeznaczony na bezpieczeństwo żywności
Na przełomie kwietnia i maja opublikowano przyjęte wersje budżetu unijnych instytucji na 2006 rok - również tych kluczowych dla bezpieczeństwa żywności.

W porównaniu z 2005 rokiem wzrósł budżet Europejskiego Urzędu ds. Bezpieczeństwa Żywności: z 37,2 do 46,6 mln euro. Główną część tej sumy (24,6 mln euro) przeznaczono na stałe koszty personelu, a także rozwój infrastruktury służącej władzom EFSA (7,4 mln euro).

Budżet przeznaczony na badania naukowe w zakresie bezpieczeństwa i jakości żywności wynosi 205,2 mln euro, a wydatki na ochronę zdrowia konsumentów - w tym bezpieczeństwo żywności, zdrowie i dobrostan zwierząt oraz zdrowie roślin - 209,5 mln euro.


Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

 

Dodaj komentarz

Komentarze

Twój podpis:
Twój komentarz:
Wpisz kod z obrazka:
 

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij