Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
MIT! Soki w kartonach są gorsze niż soki świeżo wyciskane
Fakt: Występują nieznaczne różnice między wartościami odżywczymi świeżo wyciskanych soków a wartościami soków produkowanych przemysłowo.

Nowe technologie stosowane w produkcji soków pozwalają na wydobywanie z owoców wszystkiego co w nich wartościowe, także błonnik pokarmowy. Soki utrwalane są w ten sam naturalny sposób, jaki wykorzystywany jest do domowego przygotowania przetworów na zimę. Podgrzanie, czyli pasteryzacja, niszczy bakterie i inne drobnoustroje niekorzystne dla organizmu człowieka przy jednoczesnym zachowaniu smaku soków i uniknięciu obniżenia ich wartości odżywczych.


Więcej informacji znajduje się na stronie: 
www.wodainapoje.com.pl

Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij