Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Jakie działania w zw. z COVID-19 powinien podjąć świadomy klient-konsument w sklepie?
Konsumenci powinni odpowiednio się zachowywać w placówkach handlowych.

Zgodnie z ogólną dobrą praktyką higieniczną klienci w sklepach nie powinni dotykać żywności innej niż ta, którą zamierzają nabyć, aby uniknąć zanieczyszczenia jej przez czynniki chorobotwórcze, które mogą znajdować się na ich dłoniach.


Ponadto, w miarę możliwości należy unikać przebywania w miejscach zatłoczonych, utrzymywać odstępy w kolejkach.


Źródło: KE, GIS

covid-2

Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij