Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Webinarium „Opracowywanie i wdrażanie nowych produktów”
Efektywne zarządzanie procesem opracowywania i wdrażania nowych produktów w branży spożywczej – integracja i wykorzystanie danych.
Data: 9 grudnia o godzinie 10.00


Cel webinarium:


Rynek spożywczy jest niezwykle wymagający. Producenci, aby skutecznie wychodzić naprzeciw nowym wymaganiom konsumentów, ale też być w zgodzie z obowiązującymi regulacjami, muszą skracać czas potrzebny na rozwój nowych produktów i szybciej wychodzić z nowymi propozycjami.


Webinarium skierowane do:


Przedstawicieli branży spożywczej, zajmujących się cyfryzacją, opracowywaniem nowych produktów, zarządzaniem łańcuchem dostaw, jakością, bezpieczeństwem i zrównoważonym rozwojem


Program:


Podczas webinarium skupimy się na następujących zagadnieniach:

  1. Trendy w branży spożywczej – od strony ekonomicznej (rynek, marżowość) i nawyków konsumentów i producentów,
  2. Skuteczne agregowanie danych na wielu etapach przygotowania produktów, z różnych jednostek organizacyjnych (R&D, sprzedaż, kontrola jakości, łańcuch dostaw),
  3. Narzędzia do analizy danych. Nowości technologiczne – sztuczna inteligencja  w branży spożywczej,
  4. Usprawnienie współpracy w całym łańcuchu żywnościowym – producent, dostawca, dystrybutor, sieć handlowa Jak rozwiązanie Infor PLM for Process pomaga w utrzymaniu kompletnych i aktualnych danych w całym ekosystemie.

Podczas webinaru przedstawimy następujące rozwiązania Infor dla branży spożywczej:

Warunki uczestnictwa w webinarium:


Webinarium bezpłatne. Konieczna rejestracja na stronie organizatora. Zarejestruj się już dziś! https://pages.infor.com/scm-webinar-innovation-in-the-food-industry-pl.html


Prelegenci:


Jacek Punda, Senior Account Manager, Infor


Dzięki bogatemu doświadczeniu w dziedzinie zintegrowanych systemów informatycznych oraz praktycznej znajomości metod automatyzacji procesów produkcyjnych z powodzeniem wspiera klientów z branży spożywczej w ich cyfrowej transformacji.


Grzegorz Rykaczewski, Analityk sektora rolno spożywczego,  Santander Bank Polska


Absolwent studiów magisterskich na Uniwersytecie Kardynała Stefana Wyszyńskiego o specjalności Polityka Międzynarodowa i Integracja Europejska oraz studiów doktoranckich w Kolegium Zarządzania i Finansów Szkoły Głównej Handlowej. W latach 2014-15 zajmował się analizami rynku mięsa czerwonego w Departamencie Analiz Makroekonomicznych i Sektorowych Banku Gospodarki Żywnościowej. Od 2005 do 2014 r. pracował w Agencji Rynku Rolnego. Autor artykułów naukowych z dziedziny pomocy publicznej w rolnictwie oraz kilkuset komentarzy, artykułów i informacji prasowych dotyczących sytuacji na rynkach rolnych. Zwycięzca oraz zdobywca wyróżnień w konkursie prognoz cen produktów rolnych, organizowanym przez dziennik Rzeczpospolita.


Robert Wieprzkowicz-Rzewuski


Od ponad 25 lat związany z przemysłem spożywczym, specjalizuje się w aplikacji i ewaluacji ekstraktów i aromatów spożywczych oraz projektowaniu żywności. Swoje doświadczenie zawodowe zdobywał w czołowych firmach branży Flavours&Fragrance. Poza szkoleniami i doradztwem prowadzi dystrybucję aromatów spożywczych. Jest również absolwentem WSET Wine&Spiritts Education Trust, największej jednostki szkoleniowej zajmującej się edukacją w dziedzinie wina i alkoholi mocnych. (https://warsztatyperfum.pl/https://laboratoriumsmakuizapachu.pl/)

Infor_webinar_12_09_1200x628 (2) (002)

Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij