Aktualności
14 grudnia br. - Premiera wyników badań I edycji – 2021. Branżowy Bilans Kapitału Ludzkiego II – Żywność wysokiej jakości
Zapraszamy na spotkanie z cyklu „Okrągły stół” skierowane do przedsiębiorców, pracowników, organizacji przedsiębiorców, przedstawicieli instytucji edukacyjnych (szkół, uczelni, firm szkoleniowych), instytucji rynku pracy, administracji publicznej oraz ekspertów i analityków związanych z branżą żywności wysokiej jakości.
Spotkanie będzie okazją do zaprezentowania wyników pierwszej edycji badań Branżowego Bilansu Kapitału Ludzkiego II – żywność wysokiej jakości. Wspólnie z zaproszonymi ekspertami dyskutować będziemy w szczególności nt.:
- zapotrzebowania na zawody rzemieślnicze oraz stanowiska związane z innowacyjnością i R&D
- przygotowania systemu edukacji na nowe wyzwania
- wpływu trendów gospodarczych, technologicznych i społecznych na branżę
- scenariuszy rozwoju branży
Wydarzenie organizowane jest we współpracy z Sektorową Radą ds. Kompetencji – Sektor Żywności Wysokiej Jakości.
Termin
14.12.202110:00 - 12:20
Miejsce
Online
Rodzaj wydarzenia
Webinarium
Tematyka
Rozwój kompetencji BKL
Program wydarzenia dostępny jest na stronie internetowej PARP>>
Źródło: PARP
Projekt
Sektorowa Rada ds. Kompetencji – Sektor żywności wysokiej jakości stanowi forum wymiany informacji o potrzebach i wymaganiach dotyczących zarówno kwalifikacji, jak i kompetencji pracowników wszystkich szczebli produkcji w Sektorze, z uwzględnieniem pracodawców, przedstawicieli edukacji formalnej i nieformalnej oraz rynku pracy.
Celem działania Rady jest zwiększenie wiedzy o potrzebach kwalifikacyjno-zawodowych w Sektorze.