2024-02-07 | Konkurs na Innowacje społeczne - łagodzenie społecznych skutków napaści Rosji na Ukrainę |
2024-02-07 | Zrównoważony rozwój przedsiębiorstw: Projekt ustawy o zmianie ustawy o rachunkowości oraz niektórych innych ustawy |
2023-12-29 | Rynek pracy, edukacja, kompetencje. Aktualne trendy i wyniki badań (grudzień 2023) |
2023-12-28 | Rynek pracy, edukacja, kompetencje. Aktualne trendy i wyniki badań (listopad 2023) |
2023-12-28 | PARP wyłoniła laureatów konkursu „Pracodawca Jutra”. Relacja z gali finałowej |
2023-11-28 | Przyszłość rynku pracy - 17 odsłon branżowych. Spotkanie syntetyzujące wyniki badań branżowych BKL |
2023-11-13 | Trendy, oczekiwania społeczne, wymogi prawne – jak wykorzystać szansę na rozwój? Przyszłość branży żywności wysokiej jakości – pomiędzy optymalizacją a innowacją |
2023-11-13 | Branżowy Bilans Kapitału Ludzkiego II - branża żywności wysokiej jakości - Raport z II edycji badań |
2023-09-01 | 89 mln zł dla przedsiębiorców i ich pracowników na szkolenia i doradztwo w zakresie gospodarki obiegu zamkniętego. Do 11 września trwa nabór w konkursie „GOZ – to się opłaca" |
2023-08-16 | Rynek pracy, edukacja, kompetencje. Aktualne trendy i wyniki badań (lipiec 2023) |
2023-07-13 | Rynek pracy, edukacja, kompetencje. Aktualne trendy i wyniki badań (czerwiec 2023) |
2023-06-29 | Luka w zatrudnieniu - jak lepiej wykorzystać potencjał polskiego rynku pracy |
2023-06-27 | PARP wydłuża nabór do konkursu Pracodawca Jutra |
2023-06-23 | Już tylko tydzień pozostał na zgłoszenie do konkursu „Pracodawca Jutra”! |
2023-06-21 | Porozumienie ws. poprawy sytuacji osób z niepełnosprawnościami na rynku pracy |
2023-06-20 | Rynek pracy, edukacja, kompetencje. Aktualne trendy i wyniki badań (maj 2023) |
2023-06-20 | Do 30 czerwca przyjmowane są zgłoszenia w konkursie „Pracodawca Jutra”! |
2023-06-14 | Trwa VII edycja Konkursu „Pracodawca Jutra” |
2023-06-06 | Pakt na rzecz umiejętności pomógł już 2 mln osób, które skorzystały z działań związanych z podnoszeniem i zmianą kwalifikacji |
2023-05-23 | Rynek pracy, edukacja, kompetencje. Aktualne trendy i wyniki badań (kwiecień 2023) |
2023-04-26 | Zmiany w Kodeksie Pracy wchodzą w życie |
2023-04-26 | VII edycja konkursu Pracodawca Jutra |
2023-04-18 | Komisja wzywa do znacznego zwiększenia wsparcia dla edukacji cyfrowej i zapewnienia umiejętności cyfrowych |
2023-03-31 | Zmiany wprowadzające branżowe centra umiejętności |
2023-03-31 | Koniec luki płacowej między kobietami a mężczyznami i informacja o wynagrodzeniu |
2023-03-24 | Sytuacja osób z niepełnosprawnościami na rynku pracy stopniowo się poprawia. Prawie 1/3 z nich jest aktywna zawodowo |
2023-03-24 | Zgłoś swój projekt do konkursu REGIOSTARS 2023 |
2023-03-15 | Kobiety chcą awansować, napotykają jednak liczne bariery. Drogę do kariery utrudniają też stereotypy obecne w miejscu pracy |
2023-03-15 | Niemal 9 na 10 firm planuje rekrutacje. Oto najnowsze dane z rynku pracy |
2023-03-13 | Przyjdź i zainspiruj się do działania. PARP rozpoczyna cykl spotkań regionalnych w 16 miastach w Polsce. Pierwsze spotkanie już 24 marca w Białymstoku |
2023-03-07 | Rynek pracy, edukacja, kompetencje. Aktualne trendy i wyniki badań (luty 2023) |
2023-02-02 | Rynek pracy, edukacja, kompetencje. Aktualne trendy i wyniki badań (styczeń 2023) |
2023-01-23 | Europejskie ramy kwalifikacji dla uczenia się przez całe życie |
2023-01-18 | Wykorzystanie potencjału talentów w Europie: nowy impuls dla unijnych regionów |
2023-01-17 | Polska Agencja Rozwoju Przedsiębiorczości przekaże blisko 1,4 mld zł na rozwój kompetencji pracowniczych. Porozumienie w sprawie FERS podpisane |
2023-01-09 | Rynek pracy, edukacja, kompetencje. Aktualne trendy i wyniki badań - grudzień 2022 |
2023-01-09 | Unijne regulacje klimatyczne a polski rynek pracy. Czy czeka nas trzęsienie ziemi? |
2022-12-28 | Dofinansowanie dla szkoleń w branży żywności wysokiej jakości. Z czym to się je? |
2022-12-14 | Czterodniowy tydzień pracy może się sprawdzić na polskim rynku. Pracownicy pracują krócej, ale są bardziej zmotywowani i efektywni |
2022-12-12 | MRiPS: Wzrosną nakłady na wynagrodzenia młodocianych pracowników |
2022-12-09 | Rynek pracy, edukacja, kompetencje. Aktualne trendy i wyniki badań - listopad 2022 |
2022-12-06 | Projekt ustawy o zmianie ustawy o rehabilitacji zawodowej i społecznej oraz zatrudnianiu osób niepełnosprawnych, przedłożony przez ministra rodziny i polityki społecznej |
2022-11-29 | XII Newsletter informacyjny |
2022-11-29 | Relacja z konferencji "Oczekiwane kompetencje w branży spożywczej w kontekście aktualnej i prognozowanej sytuacji gospodarczej oraz trendów konsumenckich. Podsumowanie działań Sektorowej Rady ds. Kompetencji w sektorze żywności wysokiej jakości" |
2022-11-29 | XII posiedzenie członków Sektorowej Rady ds. Kompetencji – Sektor żywności wysokiej jakości |
2022-11-29 | Monografia naukowa „Sektor spożywczy - od kompetencji pracowników do jakości żywności” |
2022-11-21 | Konferencja 29/11/2022 "Oczekiwane kompetencje w branży spożywczej w kontekście aktualnej i prognozowanej sytuacji gospodarczej oraz trendów konsumenckich. Podsumowanie działań SRK w sektorze żywności wysokiej jakości" |
2022-11-21 | Rynek pracy, edukacja, kompetencje. Aktualne trendy i wyniki badań - październik 2022 |
2022-11-14 | "Katalog dobrych praktyk oraz rekomendacje dotyczące współpracy sektora edukacji i biznesu" |
2022-11-09 | Webinary: Pracodawco - kształcimy dla Ciebie. Dobre praktyki współpracy instytucji edukacji i biznesu |
2022-10-31 | Sektorowa Rama Kwalifikacji dla Przetwórstwa Żywności. Seminaria konsultacyjne. |
2022-10-31 | Sektorowa Rama Kwalifikacji dla sektora Przetwórstwa Żywności. Badania FGI |
2022-10-12 | Komisja rozpoczyna prace nad Europejskim Rokiem Umiejętności |
2022-10-04 | Rynek pracy, edukacja, kompetencje. Aktualne trendy i wyniki badań (wrzesień 2022) |
2022-09-30 | XI Newsletter informacyjny |
2022-09-27 | Materiał edukacyjno-informacyjny dla instytucji rynku pracy |
2022-09-15 | Raport: Potencjał do tworzenia nowych rad sektorowych ds. kompetencji |
2022-09-14 | Płaca minimalna w 2023 r. wyższa niż wcześniej proponowano. Rząd przyjął rozporządzenie |
2022-09-14 | MRiPS: Popyt na pracę cudzoziemców będzie nadal rósł w solidnym tempie |
2022-09-09 | Aktualne trendy i wyniki badań polskiego rynku pracy |
2022-09-09 | Rośnie popularność kształcenia zawodowego. Wybiera je już ponad połowa absolwentów podstawówek |
2022-08-16 | Stabilizacja na rynku pracy – aktualne trendy i wyniki badań w zakresie kompetencji i rynku pracy |
2022-08-10 | Brak kompetencji blokuje innowacyjność firm. Ponad połowa uważa, że nie ma wystarczającej wiedzy o ich wdrażaniu |
2022-08-08 | Rynek pracy, edukacja, kompetencje. Aktualne trendy i wyniki badań (lipiec 2022) |
2022-08-08 | PARP Forum Przedsiębiorczości – 25 października 2022 r. |
2022-07-29 | Wciąż możesz skorzystać z oferty doradczo-szkoleniowej „Kompetencje dla sektorów” |
2022-07-05 | Rynek pracy, edukacja, kompetencje. Aktualne trendy i wyniki badań (czerwiec 2022) |
2022-06-30 | X Newsletter informacyjny |
2022-06-27 | Eksperci o kompetencjach pracowników branży spożywczej – aktualnym stanie i kierunkach rozwoju |
2022-06-22 | Raport: Prognozowane zmiany na rynku pracy. Przegląd scenariuszy |
2022-06-21 | Uchwała w sprawie Krajowego Planu Działań na rzecz Zatrudnienia na rok 2022 |
2022-06-20 | Rynek pracy, edukacja, kompetencje. Aktualne trendy i wyniki badań (maj 2022) |
2022-06-20 | „Pracodawca Jutra” – wyłoniono laureatów 6. edycji konkursu |
2022-06-03 | Zakończył się cykl webinarów PARP „Branżowe czwartki”, przedstawiający potrzeby kompetencyjne i wyzwania rynku pracy |
2022-05-31 | Webinar „Kompetencje pracowników branży spożywczej - stan i kierunki rozwoju. Perspektywa produkcji zwierzęcej" 7/06/2022 |
2022-05-31 | Webinar „Kompetencje pracowników branży spożywczej - stan i kierunki rozwoju. Perspektywa produkcji niezwierzęcej" 9/06/2022 |
2022-05-31 | 100 mln zł na innowacje w żywieniu. NCBR ogłasza I konkurs NUTRITECH |
2022-05-20 | Wirtualizacja rynku oraz praca w rozproszonych zespołach to najważniejsze obszary dla rozwoju rynku pracy |
2022-05-06 | Sytuacja społeczno-gospodarcza kraju w I kwartale 2022 r. |
2022-05-05 | Przewodnik dla przedsiębiorstw ws. wsparcia uchodźców z Ukrainy w Polsce |
2022-04-28 | EKG 2022: na nasz rynek pracy wejdzie nawet 500-700 tys. dodatkowych osób z Ukrainy |
2022-04-27 | Wzmocnienie kompetencji cyfrowych w szkołach rolniczych |
2022-04-25 | Rządowa Strategia na rzecz Młodego Pokolenia ma m.in. wzmocnić jego pozycję na rynku pracy. Dokument będzie jednak opóźniony o kilka miesięcy |
2022-04-13 | Badanie: 63 proc. uchodźców z Ukrainy chce pracować w Polsce, ale tylko co trzeci pozostać tu na dłużej |
2022-04-08 | Rynek pracy, edukacja, kompetencje. Aktualne trendy i wyniki badań Marzec 2022 |
2022-04-08 | IX posiedzenie członków Rady |
2022-04-08 | Waldemar Buda ministrem rozwoju i technologii |
2022-03-31 | IX Newsletter informacyjny |
2022-03-09 | Rynek pracy, edukacja, kompetencje. Aktualne trendy i wyniki badań Luty 2022 |
2022-03-02 | BioBEC - ankieta na temat potrzeb i oczekiwań wobec biocentrów edukacji |
2022-03-02 | Zarządzanie pracą zdalną – przepisy i praktyka [rozmowa z ekspertem] |
2022-02-24 | Stanowiska legislacyjne Rady |
2022-02-17 | PARP zaprasza na „Branżowe czwartki”, czyli cykl webinarów nt. potrzeb kompetencyjnych i wyzwań na rynku pracy |
2022-02-08 | Rynek pracy, edukacja, kompetencje. Aktualne trendy i wyniki badań |
2022-01-19 | Praca zdalna – już nie benefit, jeszcze nie codzienność |
2022-01-17 | Apel Komisji: zrównoważony rozwój środowiskowy centralnym elementem unijnych systemów kształcenia i szkolenia |
2022-01-14 | Monitoring legislacyjny cz. IX za okres Październik-Grudzień 2021 |
2022-01-10 | Raport "Rynek pracy, edukacja, kompetencje. Aktualne trendy i wyniki badań Grudzień 2021" |
2021-12-23 | Raport "Zagraniczni pracownicy na polskim rynku pracy" |
2021-12-22 | Raport tematyczny "Aspekty pracy zdalnej z perspektywy pracownika, pracodawcy i gospodarki" |
2021-12-22 | VIII Newsletter informacyjny |
2021-12-16 | VIII posiedzenie członków Sektorowej Rady ds. Kompetencji – Sektor żywności wysokiej jakości |
2021-12-15 | Zapraszamy do udziału w Konkursie "Pracodawca Jutra 2021" |
2021-12-15 | Raport: Branżowy Bilans Kapitału Ludzkiego – branża żywności wysokiej jakości |
2021-12-14 | „Okrągły stół” - premiera wyników I edycji badań BBKL |
2021-12-07 | 14 grudnia br. - Premiera wyników badań I edycji – 2021. Branżowy Bilans Kapitału Ludzkiego II – Żywność wysokiej jakości |
2021-12-07 | Raport „Rynek pracy, edukacja, kompetencje. Aktualne trendy i wyniki badań" - listopad 2021 |
2021-11-15 | Stanowisko Rady dot. zmian rozporządzenia RM z dn. 28/05/1996 ws. przygotowania zawodowego młodocianych i ich wynagradzania |
2021-11-15 | Stanowisko Rady dot. rozporządzenia MEN z dn. 22/02/2019 ws. praktycznej nauki zawodu |
2021-11-09 | Raport „Rynek pracy, edukacja, kompetencje. Aktualne trendy i wyniki badań" - październik 2021 |
2021-11-08 | Prace Grupy roboczej ds. legislacji |
2021-11-02 | Konferencja naukowa „RAZEM – edukacja i rozwój zawodowy osób niepełnosprawnych w HEALTH & BEAUTY” |
2021-10-25 | IBE wspólnie z instytucjami europejskimi podejmie temat edukacji i biogospodarki |
2021-10-25 | Raporty „Rynek pracy, edukacja, kompetencje. Aktualne trendy i wyniki badań" - sierpień, wrzesień 2021 |
2021-10-22 | Konferencja KADRY PRZYSZŁOŚCI - KADRY DLA PRZEMYSŁU |
2021-10-18 | Pracodawca Jutra - Zapraszamy do VI edycji konkursu |
2021-09-30 | VII Newsletter informacyjny |
2021-09-29 | Seminarium informacyjne na temat Sektorowych Ram Kwalifikacji |
2021-09-28 | VII posiedzenie członków Sektorowej Rady ds. Kompetencji – Sektor żywności wysokiej jakości |
2021-09-08 | Pracodawcy mają coraz większe problemy ze znalezieniem pracowników |
2021-09-08 | Świat się zmienia. Jakich kompetencji będziemy potrzebowali w przyszłości ? |
2021-09-08 | #idearozwojubiznesu – startuje cykl edukacyjnych spotkań online |
2021-09-03 | Zdecyduj o wizji rozwoju Polski w perspektywie 2050 roku |
2021-08-24 | Webinarium: „Circular economy – jak wdrożyć cyrkularny model gospodarowania odpadami w przedsiębiorstwie”, 21 września |
2021-08-19 | Monitoring trendów w innowacyjności - Raport 10 |
2021-08-18 | Spotkanie informacyjne „Kompetencje dla sektorów - oferta dla operatorów" |
2021-07-29 | Rozwój kapitału ludzkiego w sektorze żywności wysokiej jakości - dofinansowanie PARP do usług szkoleniowych i doradczych |
2021-06-30 | VI Newsletter informacyjny |
2021-06-29 | VI posiedzenie plenarne Sektorowej Rady |
2021-06-22 | Rada Ministrów przyjęła uchwałę w sprawie Krajowego Planu Działań na rzecz Zatrudnienia na rok 2021 |
2021-05-19 | Baza Usług Rozwojowych PARP wprowadza Standard Usług Zdalnego Uczenia się |
2021-05-13 | Prognozy Komisji Europejskiej Spring Forecast 2021 |
2021-04-28 | Sektorowa Rada ds. Kompetencji – Sektor żywności wysokiej jakości objęła swoim patronatem Akademię Prawa Żywnościowego |
2021-04-28 | V Newsletter informacyjny |
2021-04-16 | Zmiany demograficzne wymagają aktywizacji pracowników 50+ |
2021-04-08 | Poszukiwani eksperci |
2021-03-17 | Gospodarka o obiegu zamkniętym szansą na rozwój firm |
2021-03-15 | V posiedzenie członków Sektorowej Rady ds. Kompetencji – Sektor żywności wysokiej jakości |
2021-03-15 | Gotowość Ośrodków Innowacji do wspierania inteligentnej specjalizacji gospodarki |
2021-03-01 | Standard Usług Zdalnego Uczenia się SUZ |
2021-02-24 | Plan dla Pracy i Rozwoju – konkretne wsparcie dla polskich przedsiębiorców |
2021-01-19 | Projekt - Kompetencje dla sektora żywności wysokiej jakości |
2020-12-18 | IV Newsletter informacyjny |
2020-12-15 | IV posiedzenie członków Sektorowej Rady ds. Kompetencji – Sektor żywności wysokiej jakości |
2020-12-08 | Wydłużenie terminu przyjmowania zgłoszeń w ramach Zadania COVID-19 |
2020-12-03 | Raport „Rozwój przedsiębiorczości społecznej w Polsce i wybranych krajach Unii Europejskiej” |
2020-12-03 | II runda konkursu nr POWR.02.21.00-IP.09-00-004/20 „Kompetencje dla sektorów” - poszukiwani Operatorzy |
2020-12-03 | PARP Forum Przedsiębiorczości |
2020-11-10 | Raport - "Rynek pracy, edukacja, kompetencje - październik 2020" |
2020-10-02 | Raport - "Rynek pracy, edukacja, kompetencje - wrzesień 2020" |
2020-10-02 | Rozpoczęty nabór ekspertów do Grupy ds. legislacji |
2020-09-30 | Prawie 6 mln zł dofinansowania usług rozwojowych dla branży spożywczej w celu ograniczenia wpływu COVID-19 |
2020-09-23 | Raport - Kompetencje cyfrowe i nauczanie zdalne |
2020-09-21 | III Newsletter informacyjny |
2020-09-18 | Raport - "Rynek pracy, edukacja, kompetencje - sierpień 2020" |
2020-09-14 | Łatwiejszy dostęp do szkoleń. Baza Usług Rozwojowych PARP w nowej odsłonie |
2020-09-09 | III posiedzenie członków Sektorowej Rady ds. Kompetencji – Sektor żywności wysokiej jakości |
2020-09-01 | Rekomendacja nadzwyczajna Rady |
2020-08-03 | Zapytanie ofertowe - Grupa robocza ds. legislacji |
2020-08-03 | Raporty - "Rynek pracy, edukacja, kompetencje - lipiec 2020" oraz "Czwarta rewolucja przemysłowa i jej wpływ na rynek pracy" |
2020-07-27 | II Newsletter informacyjny |
2020-07-22 | Zapytanie ofertowe - Grupa robocza ds. współpracy edukacji z biznesem |
2020-07-08 | Raport "Rynek pracy, edukacja, kompetencje - czerwiec 2020" |
2020-07-06 | Wsparcie na kapitał obrotowy dla mikro- i małych przedsiębiorstw |
2020-06-18 | Identyfikacja instrumentów wsparcia rynku usług rozwojowych |
2020-06-17 | Widoczny spadek nastrojów w branży przetwórczej |
2020-06-09 | Konkurs "Dotacje na kapitał obrotowy" |
2020-06-09 | I Newsletter informacyjny |
2020-05-20 | Tarcza Antykryzysowa dla Biznesu |
2020-05-14 | Wiemy, jak ważne są kompetencje |
2020-05-11 | Wytyczne dla producentów żywności w sprawie koronawirusa |
2020-05-05 | Wsparcie działań pakietu antykryzysowego środkami Polityki Spójności |
2020-04-28 | Polskie specjalności spożywcze w eksporcie |
2020-04-07 | „Rynek pracy w marcu” oraz „Alternatywne formy pracy” – nowe raporty |
2020-04-03 | Tarcza Antykryzysowa |
2020-02-27 | ROZWÓJ = WIEDZA + EDUKACJA |
2020-02-27 | Powołanie Sektorowej Rady ds. Kompetencji - Sektor żywności wysokiej jakości |
2020-02-26 | Charakterystyka branży spożywczej |