Rada
Prezydium
Pracami
Rady kieruje 5
- osobowe Prezydium Rady,
w skład którego wchodzą:
- Andrzej Gantner – PFPŻ ZP – Przewodniczący Prezydium
- Prof. dr hab. Krystyna Gutkowska – SGGW w Warszawie – Członek Prezydium
- Teresa Kowalska-Suchecka – Rada Krajowego Sekretariatu Przemysłu Spożywczego NSZZ "Solidarność" – Członek Prezydium
- Dr Jacek Postupolski – Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego PZH – Członek Prezydium
- Prof. dr hab. Tadeusz Sikora – Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie – Członek Prezydium
Projekt
Sektorowa Rada ds. Kompetencji – Sektor żywności wysokiej jakości stanowi forum wymiany informacji o potrzebach i wymaganiach dotyczących zarówno kwalifikacji, jak i kompetencji pracowników wszystkich szczebli produkcji w Sektorze, z uwzględnieniem pracodawców, przedstawicieli edukacji formalnej i nieformalnej oraz rynku pracy.
Celem działania Rady jest zwiększenie wiedzy o potrzebach kwalifikacyjno-zawodowych w Sektorze.