logo parp
logo system rad ds. kompetencji
logo sektorowa rada ds kompetencji

Rada

Skład Rady

Aktualny skład osobowy Rady jest następujący:

  1. Paweł Badowski – Unilever Polska Sp. z o.o.
  2. Jan Brodawka – Karol Sp. z o.o. Sp.k.
  3. Jacek Czarnecki – Nestle Polska S.A.
  4. Agnieszka Falba-Gałkowska – FBZPR
  5. Andrzej Gantner – PFPŻ ZP
  6. Magdalena Głodek – Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi
  7. Dr Piotr Klatta – Instytut Badań Edukacyjnych
  8. Prof. dr hab. Krystyna Gutkowska – SGGW w Warszawie
  9. Stanisław Lubaś – Rada Krajowego Sekretariatu Przemysłu Spożywczego NSZZ "Solidarność" 
  10. Ilona Juszczyk – Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego
  11. Tomasz Madej – Ośrodek Rozwoju Edukacji
  12. Mieczysław Obiedziński – TUV SUD Polska
  13. Piotr Palutkiewicz – Związek Przedsiębiorców i Pracodawców
  14. Dr Jacek Postupolski – Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego PZH
  15. Wiesław Różański – UPEMI
  16. Michał Rzytki – Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi
  17. Prof. dr hab. Tadeusz Sikora – Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  18. Prof. dr hab. Mirosław Słowiński – SGGW w Warszawie
  19. Dr inż. Zuzanna Szmyt – Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich
  20. Izabela Tańska – IGI Food Law
  21. Marta Tomaszewska-Pielacha – PFPŻ ZP
  22. Prof. dr hab. inż. Tadeusz Trziszka – Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  23. Justyna Wasilewko – Centrum Jakości AgroEko Sp. z o.o.
  24. Katarzyna Włodarczyk – Niemyjska – Rada Rynku Pracy
  25. Dr Katarzyna Wolnicka – Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego PZH
IMG_4369

Projekt

Sektorowa Rada ds. Kompetencji – Sektor żywności wysokiej jakości stanowi forum wymiany informacji o potrzebach i wymaganiach dotyczących zarówno kwalifikacji, jak i kompetencji pracowników wszystkich szczebli produkcji w Sektorze, z uwzględnieniem pracodawców, przedstawicieli edukacji formalnej i nieformalnej oraz rynku pracy. 

Celem działania Rady jest zwiększenie wiedzy o potrzebach kwalifikacyjno-zawodowych w Sektorze. 
Projekt nr UDA-POWR.02.12.00-00-SR02/18 jest dofinansowany z Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój 2014-2020