Rada
Skład Rady
Aktualny skład osobowy Rady jest następujący:
- Paweł Badowski – Unilever Polska Sp. z o.o.
- Jan Brodawka – Karol Sp. z o.o. Sp.k.
- Jacek Czarnecki – Nestle Polska S.A.
- Agnieszka Falba-Gałkowska – FBZPR
- Andrzej Gantner – PFPŻ ZP
- Magdalena Głodek – Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi
- Dr Piotr Klatta – Instytut Badań Edukacyjnych
- Prof. dr hab. Krystyna Gutkowska – SGGW w Warszawie
- Stanisław Lubaś – Rada Krajowego Sekretariatu Przemysłu Spożywczego NSZZ "Solidarność"
- Ilona Juszczyk – Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego
- Tomasz Madej – Ośrodek Rozwoju Edukacji
- Mieczysław Obiedziński – TUV SUD Polska
- Piotr Palutkiewicz – Związek Przedsiębiorców i Pracodawców
- Dr Jacek Postupolski – Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego PZH
- Wiesław Różański – UPEMI
- Michał Rzytki – Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi
- Prof. dr hab. Tadeusz Sikora – Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
- Prof. dr hab. Mirosław Słowiński – SGGW w Warszawie
- Dr inż. Zuzanna Szmyt – Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich
- Izabela Tańska – IGI Food Law
- Marta Tomaszewska-Pielacha – PFPŻ ZP
- Prof. dr hab. inż. Tadeusz Trziszka – Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
- Justyna Wasilewko – Centrum Jakości AgroEko Sp. z o.o.
- Katarzyna Włodarczyk – Niemyjska – Rada Rynku Pracy
- Dr Katarzyna Wolnicka – Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego PZH
Projekt
Sektorowa Rada ds. Kompetencji – Sektor żywności wysokiej jakości stanowi forum wymiany informacji o potrzebach i wymaganiach dotyczących zarówno kwalifikacji, jak i kompetencji pracowników wszystkich szczebli produkcji w Sektorze, z uwzględnieniem pracodawców, przedstawicieli edukacji formalnej i nieformalnej oraz rynku pracy.
Celem działania Rady jest zwiększenie wiedzy o potrzebach kwalifikacyjno-zawodowych w Sektorze.