logo parp
logo system rad ds. kompetencji
logo sektorowa rada ds kompetencji

Rada

Skład Rady

Aktualny skład osobowy Rady jest następujący (kwiecień 2020 r.):

  1. Paweł Badowski – Unilever Polska Sp. z o.o.
  2. Jan Brodawka – Karol Sp. z o.o. Sp.k.
  3. Jacek Czarnecki – Nestle Polska S.A.
  4. Agnieszka Falba-Gałkowska – FBZPR
  5. Andrzej Gantner – PFPŻ ZP
  6. Magdalena Głodek – Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi
  7. Prof. dr hab. Krystyna Gutkowska – SGGW w Warszawie
  8. Teresa Kowalska-Suchecka – Rada Krajowego Sekretariatu Przemysłu Spożywczego NSZZ "Solidarność" 
  9. Ilona Juszczyk – Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego
  10. Tomasz Madej – Ośrodek Rozwoju Edukacji
  11. Mieczysław Obiedziński – TUV SUD Polska
  12. Piotr Palutkiewicz – Związek Przedsiębiorców i Pracodawców
  13. Dr Jacek Postupolski – Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego PZH
  14. Wiesław Różański – UPEMI
  15. Michał Rzytki – Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi
  16. Prof. dr hab. Tadeusz Sikora – Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  17. Prof. dr hab. Mirosław Słowiński – SGGW w Warszawie
  18. Dr inż. Zuzanna Szmyt – Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich
  19. Izabela Tańska – IGI Food Consulting
  20. Marta Tomaszewska-Pielacha – PFPŻ ZP
  21. Prof. dr hab. inż. Tadeusz Trziszka – Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  22. Justyna Wasilewko – Centrum Jakości AgroEko Sp. z o.o.
  23. Katarzyna Włodarczyk – Niemyjska – Rada Rynku Pracy
  24. Dr Katarzyna Wolnicka – Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego PZH
IMG_4369

Projekt

Sektorowa Rada ds. Kompetencji – Sektor żywności wysokiej jakości stanowi forum wymiany informacji o potrzebach i wymaganiach dotyczących zarówno kwalifikacji, jak i kompetencji pracowników wszystkich szczebli produkcji w Sektorze, z uwzględnieniem pracodawców, przedstawicieli edukacji formalnej i nieformalnej oraz rynku pracy. 

Celem działania Rady jest zwiększenie wiedzy o potrzebach kwalifikacyjno-zawodowych w Sektorze. 
Projekt nr UDA-POWR.02.12.00-00-SR02/18 jest dofinansowany z Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój 2014-2020