Aktualności
Poszukiwani eksperci
Przedmiotem zamówienie jest wyłonienie Wykonawców, którzy samodzielnie będą świadczyć usługę ekspercką lub Wykonawców, którzy dysponujących potencjałem kadrowym do świadczenia usługi eksperckiej. Usługa ekspercka świadczona będzie w ramach funkcjonującej w projekcie grupie roboczej ds. legislacji. Grupa ekspercka ds. legislacji będzie składała się z maksymalnie 10 ekspertów.
Przedmiot zamówienia dotyczy usługi eksperckiej obejmującej m.in. działania analityczne i badawcze w
ramach pracy grupy roboczej, której celem będzie:
a) opiniowanie projektów aktów prawnych, analiz prawnych i ekonomicznych dotyczących kwalifikacji i
kompetencji zawodowych pracowników w sektorze żywności wysokiej jakości,
b) opiniowanie wpływu zmian legislacyjnych na sektor żywności i jego kadry, w tym wpływających na
sytuację pracowników w najtrudniejszej sytuacji na rynku pracy (m.in. pracownicy powyżej 50 roku życia,
pracownicy o niskich kwalifikacjach);
c) opracowanie wkładu merytorycznego do stanowisk dot. zmian w legislacji zajmowanych przez Radę;
W ramach świadczenia usługi eksperckiej obowiązkowym jest udział w posiedzeniach grupy roboczej ds.
legislacji, opiniowanie projektów aktów prawnych, analiz prawnych i ekonomicznych dotyczących kwalifikacji
i kompetencji zawodowych pracowników w sektorze żywności wysokiej jakości oraz proponowanie
rekomendacji rozwiązań lub zmian legislacyjnych mogących wpłynąć na poprawę kwalifikacji i kompetencji
zawodowych w sektorze żywności wysokiej jakości.
Zamawiający może zwrócić się z prośbą o udział w dodatkowych działaniach tj. udział w seminariach
eksperckich realizowanych w ramach pracy innych grup eksperckich (np. współpracy edukacji z biznesem),
udział w posiedzeniach Rady, udział w webinariach.
Termin składania ofert
2021-04-09 16:00:00
Pełne ogłoszenie dostępne jest w Bazie Konkurencyjności>>
Projekt
Sektorowa Rada ds. Kompetencji – Sektor żywności wysokiej jakości stanowi forum wymiany informacji o potrzebach i wymaganiach dotyczących zarówno kwalifikacji, jak i kompetencji pracowników wszystkich szczebli produkcji w Sektorze, z uwzględnieniem pracodawców, przedstawicieli edukacji formalnej i nieformalnej oraz rynku pracy.
Celem działania Rady jest zwiększenie wiedzy o potrzebach kwalifikacyjno-zawodowych w Sektorze.